Er was eens …

18 okt Er was eens …

Er was eens …

… een eerste idee over het organiseren van een boekenruilbeurs op onze stationslocatie. In een brainstorm over hoe we daar een hippe en inspirerende ruilbeurs van konden maken, bedachten we dat boeken natuurlijk leuk zijn, maar het eigenlijk om de verhalen gaat. Verhalen die je inspireren, raken, verbinden, leren, vermaken… Dat kan in boekvorm, maar er zijn nog zoveel meer verhaalvormen!

Dus boeken ja, maar op ons event wilden we ook animaties, fotografie, teksten, illustraties, social media, blogs, online magazines, luisterboeken, presenteren, vormgeving, schrijven, etc. De brainstorm over een naam van dit event leverde de naam Er was eens… een storytelling festival op. Begint niet ieder verhaal met Er was eens? En dat het event de vorm en sfeer van een festival zou moeten hebben, daar waren we het ook snel over eens. Festivals zijn hot en het Amersfoortse zakelijk festival MNL15 liet ons ziens dat zakelijke context ook erg goed te combineren is met een festival. Er is zelfs een nieuwe naam voor dit soort events: congrestival. Interessante inhoud in een aantrekkelijk jasje!

Het vinden van meemakers voor dit festival ging opvallend eenvoudig! We hadden al snel een shortlist van mensen uit ons waardenetwerk die we benaderden om hun kennis over storytelling (op hun eigen vakgebied) te delen tijdens ons festival. De meesten waren gelijk enthousiast, dus de basis stond al snel in de steigers. Maar toen kreeg dit verhaal echt iets weg van een sprookje: er melden zich ook spontaan meemakers! Mensen uit ons waardenetwerk die iets met storytelling hebben en een bijdrage wilden leveren. Zoals een dame die de volgende mail aan mij stuurde:

“Mijn hart maakte een huppeltje toen ik jullie aankondiging van een Storytelling festival zag. Wat een gaaf initiatief. Yes, daar ga ik heen! Maar wacht eens… wat staat er al een tijdje op mijn TO DO lijstje: afspreken met Seats2meet Amersfoort om te kijken wat ik voor hun community kan betekenen. Tenslotte draait het door sociaal kapitaal.”

Serendipiteit ten top!

Ik word hier zo ontzettend blij van!!

Kortom, de aanloop naar Er was eens… een storytellingfestival is op zich zelf al een hartverwarmend verhaal met trekjes van een heus sprookje. De flow die nu al ontstaat, beloft veel voor het event zelf op vrijdagmiddag 30 oktober a.s.. Er staat in ieder geval een ijzersterk programma mede mogelijk gemaakt door heel veel meebouwers.

Eén ding blijft nog een beetje spannend… want dit sprookje krijgt pas echt een happy end als we ook veel mensen naar het festival zullen trekken op 30 oktober. Ik hoop ontzettend op een grote opkomst natuurlijk! Voor onszelf, maar nog meer voor alle meebouwers die hun verhaal willen delen! Alles bij elkaar hebben we zo’n sterk programma, dat verdient veel publiek.

Stiekem heb ik daar ook best vertrouwen in. Ik zie dat de berichten over ons festival goed gelezen en gedeeld worden. We gaan de komende weken daarom nog even maximaal promoten (ieder hulp is daarbij welkom) en er sowieso een waardevol festival met elkaar van maken.

En valt de opkomst tegen? Dan kunnen we altijd nog door middel van storytelling de wereld vertellen wat ze gemist hebben ;). Ideeën genoeg hoe we dat kunnen doen tegen die tijd!

Wil jij ons festival niet missen?

Klik hier voor alle informatie!

 

Enthousiaste groet!

TianneShare This